رنگ نما

رنگ نما

رنگ نما به دلیل قیمت مناسب و ویژگی های زیادی که دارد امروزه مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است و برای نما ساختمان های مسکونی و اداری و کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این پوشش ضد آب و ضد فرسایش بوده و در برابر پوسته شدن نیز مقاوم می باشد. این پوشش انواع مختلفی داشته و مراحل مختلفی نیز برای اجرا نیز احتیاج دارد. قیمت این پوشش بسیار مناسب بوده و همچنین برای هر منطقه با هر آب و هوایی مناسب می باشد.

قیمت رنگ نما

تعیین قیمت رنگ نما شاید در نگاه اول بسیار ساده باشد اما برای برآورد دقیق قیمت نیاز به بررسی فاکتور های مختلف می شود و اصلی آن هم به دلیل قیمت رنگ مصرفی انتخاب نوع رنگ می باشد. رنگ های نما در قیمت ها و کیفیت های مختلفی در بازار موجود بوده و شما می توانید بر اساس نیاز خود آنها را انتخاب نمایید. رنگ هایی مانند کینتکس ها و تکس اولترا الاستومر دارای ویژگی هایی چون غبار گریزی و آب گریز می باشند که طبیعتا قیمت متفاوتی از سایر رنگ ها را دارد.

از طرف دیگر برخی دیگر از رنگ ها دارای ویزگی کشسانی می باشند و این یعنی در صورتی که سطح شما احتمال ترک برداشتن داشته و یا از قبل ترک داشته و آنرا ترمیم کرده اید می توانید از این نوع رنگ ها استفاده نمایید که تا حدی سبب می شود تا سطح در صورت ترک برداشتن توسط رنگ کش آمده و ترک قابل مشاهده نباشد. رنگ نمای با کیفیت در حدود 10 تا 15 سال طول عمر داشته که می تواند بسیار مهم باشد و از سویی دیگر مواردی چون نوع سطح نیز مهم می باشد زیرا بر روی رنگ مصرفی تاثیر دارد و سطح های زبر رنگ بیشتری را مصرف می کنند. هزینه رنگ نما بر اساس هر متر مربع تعیین می شود و موارد دیگری چون ارتفاع ساختمان و سطح زیر کار که نیاز به ترمیم دارد یا خیر و فاصله لوکیشن نیز اثر گذار است.

رنگ های معروف در زمینه رنگ نما

رنگ روغنی : این رنگ برای کلیه سطوح می تواند استفاده بشود ولی بیشتر برای سطوح خارجی مانند درب و پنجره ها و نرده ها استفاده می شود و مقاومت بالایی را نیز در برابر رطوبت دارد که به دلیل پایه حلال نفتی می باشد.
رنگ اپوکسی : این رنگ ساختمانی بیشتر در بخش های صنعتی کاربرد داشته و به دلیل مقاومت بسیار بالایی به عنوان کفپوش اپوکسی برای محیط های صنعتی و تجاری استفاده می شود.
رنگ اکریلیک : خوب این رنگ از جمله رنگ های محبوب برای رنگ نما می باشد و در سطوح دیگر نیز استفاده می شود و مقاومت بالا و دوام بالا در کنار درخشندگی و انعطاف پذیری آنرا محبوب تر کرده است.
رزین آکریلیک : این رنگ نیز بر پایه آب و روغن می باشد و برای انواع سطوح  سیمانی و گچی و کناف نیز قابل استفاده می باشد و ضد قارچ و بدون بو و مقاوم در برابر اشعه UV خورشید می باشد.
رنگ نانو : این رنگ نیز به دلیل عایق بودن و کیفیت بالایی که در برابر شرایط جوی دارند می تواند گزینه مناسب دیگر برای نمای ساختمان ها باشد.
رنگ کنیتکس : از جمله رنگ های پر استفاده رنگ کنیتکس می باشد که انواع مختلفی داشته و به دلیل عمر بالا و مقاومت زیادی که در برابر رطوبت دارد می توان از نوع روغنی آن برای نمای ساختمان استفاده بشود.
رنگ استخری : از این رنگ برای پوشش دهی استخر استفاده شده و این رنگ نیز در برابر رطوبت مقاوم بوده و ضد قارچ و جلبک می باشد.

تیم اجرایی رنگ نما

خرید رنگ مناسب برای نما

اگر تخصص لازم در این زمینه را دارید می تونید از یک متخصص در این زمینه که مجری نیز می باشد مشاوره بگیرید زیرا هر کدام از رنگ ها ویژگی های خود را داشته و باید بر اساس آن رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید. شما می توانید به جای اینکه رنگ زیادی را خریداری کنید مقدار کمی از آن را بر روی دیوار اجرا نموده و در صورت رضایت نسبت به خرید رنگ اقدام نمایید تا بعدا از خرید این نوع پیشمان نشوید.

برای رنگ آمیزی بیشتر روی آفتابی را انتخاب کنید و از سویی دیگر توجه داشته باشید گرمای زیاد ممکن است باعث ایجاد حباب یا کاهش چسبندگی و شرره کردن رنگ بشود. مجریان این کار را به خوبی انجام می دهد. فصل مناسب اجرای رنگ نما نیز بهار و تابستان می باشد. مجریان به دلیل تخصص و تجربه ای که در این زمینه دارند بهترین رنگ را با قیمت مناسب تری تهیه می کنند.

مراحل رنگ نما

پاکیزه کردن سطح

شما باید در ابتدا سطح نمای را با کمک آب نماشویی نمایید تا این سطح عاری و بدون هر گونه گرد و غبار باشد. در صورتی که ارتفاع ساختمان کم بود از شلنگ برای این کار می توانید استفاده نمایید و در صورت ارتفاع بیشتر نیز واتر جت گزینه مناسبی برای شما می باشد. شما برای از بین لکه ها یا جرم هایی که روی سطح می باشد باید از سایش های برقی یا برس کمک بگیرید و این کار را از بالا به پایین انجام داده و زمانی را نیز برای خشک شدن فرصت بدهید.

در صورتی هم که رنگ قدیمی هنوز روی نما بوده و پوسته کرده است باید از روی نما برداشته شود زیرا حتی در صورت اجرای رنگ نما ممکن است بعد از مدتی کنده شود. واتر جت یا سندبلاست می تواند برای این کار مناسب بوده و سطح خود را بررسی نمایید تا آماده رنگ آمیزی نما باشد. اصلی ترین موضوع این است که رنگ به خوبی بر روی نما بچسبد و اگر سطح مناسب نباشد همه تلاش ها از بین می رود.

سمباده زنی سطح

این کار برای قسمت فلزی نما که قبلا رنگ زده شده اند و دچار زنگ زدگی شده اند لازم می باشد و باید سمباده خورده و سپس بتونه کاری شود و در انتها نیز ضد رنگ بر روی آن زده شود تا برای رنگ آمیزی آماده بشود. اگر در کنار پنجره ها نیز درز یا ترکی بود باید این درزها برطرف بشود. همچنین اگر نشت آب در نما وجود دارد باید زه کشی و تعمیر شود.

پر کردن شکاف ها و ترک ها

اگر نمای شما سیمانی می باشد ممکن است به خاطر شرایط جوی ترک یا شکاف هایی بر روی آن ظاهر شده باشد که باید قبل از کار آنها را برطرف نمایید. اگر نمای شما سیمان بافت دار می باشد باید از ابزار بندکشی بنایی یا تزریق چسب برای تعمیر آن بهره بگیرید. یادتان باشد اگر از ملات سیمان یا مل استفاده کنید چون از کارتک استفاده می کنید بافت نما پر شده و محل مورد نظر قابل تشخیص می شود.

استفاده از چسب پلی یورتان نیز می تواند کیفیت کار را بالاتر برده و از باز شدن مجدد ترک جلوگیری کند. اگر عرض شکاف کمتر از نیم سانتی متر می باشد می توانید با کارتک مواد پر کننده را در بین شکاف قرار دهید تا بعدا شکاف مجدد باز نشود. استفاده از مواد دارای خاصیت کشسانی نیز سبب می شود تا بعدا در صورت احتمال باز شدن ترک این مواد کش آمده و اجازه باز شدن ترک را ندهند.

تیم اجرایی رنگ نما

نقاشی نما همراه با اجرای پرایمر

برای نقاشی نما نیاز دارید تا پرایمر را به عنوان زیر کار اجرا نمایید. هر رنگی پرایمر مخصوص خود را دارد به طور مثال برای رنگ اکرولیک که برای نما استفاده می شود از پرایمر شیری رنگی که خواص مشابه چسب بتن دارد استفاده می شود. پرایمر خواص بسیاری چون سفت کردن سطح زیر کار و ایجاد یک بستر مناسب برای چسبندگی بیشتر برای رنگ دارد.

پرایمر برای جلوگیری از تبله کردن و ورقه ورقه شدن رنگ نیز استفاده می شود. برای اجرای پرایمر نیز از روش های مختلفی چون قلممو و غلطک و پیستوله استفاده می شود. یاداتان باشد باید همه سطح را با پرایمر بپوشانید و هیچ جایی را خالی نگذارید.پرایمر رنگ اکرولیک بی رنگ بوده و نباید انتظار داشته باشید که کامل سطح را با رنگ بپوشاند. اگر می خواهید پرایمر را سفت کنید نباید از رنگ استفاده کنید زیرا باعث می شود تا خواص پرایمر کم بشود.

اجرا رنگ نما

بعد از اجرا کردن پرایمر و مرحله های قبلی شما می توانید کار نقاشی نما را شروع کرده و باید بدانید این قسمت باید شکل اصولی جلو رفته و ابزار های مختلفی را برای اینکار دارید از جمله ایر لس و قلمو و پمپ باد و غلطک که هر کدام یک سری نکات مختص به خود را دارند که برخی را در ادامه توضیح می دهیم. استفاده از هر کدام از ابزار ها می تواند بر روی کیفیت نهایی کار تاثیر مستقیم داشته و همچنین مقدار مختلفی نیز رنگ برای این کار نیاز باشد.

برای انتخاب ابزار های مناسب شما باید در ابتدا به بودجه و طبیعتا مقدار رنگی که می خرید توجه داشته باشید. مسئله بعدی نیز زمان تحویل کار می باشد که اگر نیاز به سرعت بیشتر می باشد باید ابزار مناسب انتخاب شود. مسئله  بعدی نیز نوع سطح می باشد که این هم بسیار مهم می باشد.

اگر از قلمو استفاده می کنید باید این را هم بدانید بهتر است قلمو را از پایین به بالا یا از چپ به راست یا برعکس انجام بدهید و از حرکت دادن قلمو به صورت مورب خودداری کنید زیرا این کار سبب می شود تا پوشش به صورت یکنواخت روی سطح به وجود نیاید. از طرف دیگر در استفاده از غلطک نیز باید توجه کنید که رنگ به طور کامل و یک اندازه بر روی سطح پخش بشود.

ویژگی های خاص رنگ نما

  1. رنگ نما باید در برابر سرما و گرما مقاوم باشد و از سویی اگر این رنگ ها مقاومت کافی را نداشته باشند در مدت زمان کمی خراب می شود.
  2. ویژگی مهم دیگری که این رنگ ها می توانند داشته باشند غیر قابل اشتعال بودن می باشد که امنیت نما را افزایش و طول عمر آن نیز بیشتر می شود. رنگ هایی که بر پایه حلال تینر و مواد نفتی می باشد اشتعال پذیر بوده و رنگ هایی که بر پایه حلال آب می باشد غیر قابل اشتعال می باشد.
  3. رنگ نما باید در برابر شرایط جوی مقاوم باشد زیرا ممکن است رنگ نما در برابر باران شدید و اسیدی آسیب ببیند و دچار رنگ پریدگی و خرابی می شود و این ویژگی بسیار مهم می باشد.
  4. ویژگی دیگری که این رنگ ها باید داشته باشد خاصیت الاستیک و کشسانی می باشد که سبب می شود تا از گسسته شدن رنگ و باز شدن ترک های روی سطح جلوگیری بشود و عمر رنگ نما نیز افزایش پیدا کند.
  5. رنگ نمای بافت دار نیز می تواند گزینه مناسبی برای ساختمان ها باشد زیرا هم زیبایی آنرا بیشتر می کند و هم اینکه ایرادات سطح را به خوبی می پوشاند. البته این نوع رنگ وجود نداشته و نقاشان با رنگ غلظت بالا و استفاده از ابزار های خاص آن را به وجود می آورند.
  6. مقاومت در اشعه یو وی نیز بسیار مهم می باشد زیرا این رنگ نما در معرض نور خورشید قرار داشته و اگر دارای مقاومت و این ویژگی مهم نباشد به مرور آسیب دیده و عمر بسیار کمی نیز خواهد داشت.
  7. قابلیت شستشو از دیگر ویزگی هایی می باشد که می تواند کمک کند تا بعد از مدتی که به سبب آلودگی ها و گردو غبار سطح نما کثیف شد بتوانید به راحتی آنرا ترمیم و زیبایی را به آن برگردانید.
  8. رنگ ها می توانند براق یا مات باشند. رنگ های مات به طور معمول سریع تر کثیف شده و کیفیت و زیبایی خود را از دست می دهند اما رنگ های براق می توانند دیرتر کثیف بشوند و تا مدت ها زیبا بمانند.

منبع: وبسایت ساختمانی کار